Particuliere Verzekeringen

Kun je zonder een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. De kans op schade is klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn.


De kans op een brand in huis is 1 op 65 volgens een onderzoek van een aantal jaar geleden.

Een inboedelverzekering sluit je hoofdzakelijk af om het risico van brand te ondervangen. De dekking in de meeste inboedelverzekeringen is veel ruimer, maar brand en eventueel nog inbraak doe je het eigenlijk voor. De kans dat jouw huis de komende twintig jaar in de fik vliegt is klein, maar dat is natuurlijk het verhaal van het verzekeren. Je verzekert een onzekere gebeurtenis. Waarschijnlijk veroorzaak je met jouw auto ook geen schade, maar het niet verzekeren is een te groot risico. Het verzekeren (WA verzekering) van jouw auto is verplicht. Deze verplichting is er niet voor jouw inboedel, maar niet verzekeren is niet verstandig.

Bij schade gaat het gelijk om een grote kostenpost

Je sluit de verzekering niet af voor een brandgat in een karpet. Dit soort schades zijn verzekerd, maar rechtvaardigen de hoogte van de premie voor een inboedelverzekering niet. De inboedelverzekering sluit je af voor een brand waarbij de schade in de tienduizenden euro’s kan lopen. Als je na een brand jouw inboedel volledig moet vervangen schrik je waarschijnlijk van de hoogte van het schadebedrag. Vaak wordt gedacht aan de grote zaken zoals banken, tafels en de grote lcd televisie, maar vergeet de rest niet. Bijvoorbeeld alleen al kleding, elektronica en keukengerei vervangen loopt vaak al in de vele duizenden euro’s.

Welk verzekerd bedrag kan ik aanhouden?

De inboedel op een bedrag inschatten is een lastige opdracht. In een ver verleden werden er in te vullen lijsten door verzekeraars verstrekt. Hiermee moest de inboedel worden geïnventariseerd. Dat is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave. Tegenwoordig kun je ook de verzekeraar de waarde in laten schatten. Op basis van onder andere de gezinssamenstelling, het gezinsinkomen en het type huis berekenen verzekeraars een verzekerd bedrag voor de inboedelverzekering. Eigenlijk is het natuurlijk gewoon een inschatting op basis van landelijke gemiddelden. Bij een door de verzekeraar ingeschat verzekerd bedrag wordt er vaak een garantie tegen onderverzekering afgegeven. Je kunt dus niet te laag verzekerd zijn.

Inboedel verzekeren zonder verzekerd bedrag

Het vaststellen van het verzekerd bedrag voor de inboedelverzekering is een hoop gedoe. Er zijn verzekeraars die daar geen tijd meer in investeren. Er staat geen verzekerd bedrag meer in de polis. Aan de hand van jouw postcode stellen ze de hoogte van de premie vast. Verzekerden in een postcodegebied van een villawijk betalen een hogere premie dan verzekerden in een postcodegebied met goedkopere huizen. Dit is in sommige gevallen tekort door de bocht. In dure huizen kan namelijk voor minder waarde staan in vergelijking met een starterswoning. Toch is het voor verzekeraars een effectieve manier om eenvoudig de premie vast te stellen.

Samengevat kun je niet zonder een inboedelverzekering, maar laat je hierin wel adviseren. Er is namelijk niet één beste manier om het verzekerd bedrag en de premie vast te stellen.

Het uitzoeken van de beste verzekering blijft een kwestie van maatwerk. Daarvoor kun je uiteraard bij ons terecht. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Iedereen loopt risico!

Het risico van schade aan je huis, of aan de spullen in je huis. Het risico van schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Het risico's van schade aan je auto, motor, brommer of fiets, of aan iemand anders zijn auto, motor, brommer  of fiets. Het risico van schade tijdens vakantie of als je je vakantie moet annuleren. etc. etc.  Natuurlijk kun je je risico's beperken. Door goed op te passen of een beveiligingssysteem in je huis te maken.  Je kunt ook kiezen welke risico's je zelf kunt en wilt  dragen. en er zijn risico's die je zelf niet kunt of wilt  dragen, daarvoor kun je vaak een verzekering afsluiten.

Wil jij graag eens checken welke risico's jij loopt?  En welke risico's je wel of niet zou moeten afdekken?

Tegen een zeer schappelijk tarief kunnen wij eenmalig een inventarisatie voor je doen, waarbij we je kunnen adviseren wat je wel en niet zou kunnen afdekken.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bekijken.

leon@withoosrisicomanagement.nl  of bel  06-51247843

 

 

 

Een fornuis op de website van een verzekeringsbedrijf? is dat wel logisch?

Jazeker,  want de moeder van alle verzekeringen is tenslotte de brandverzekering. Hieruit zijn alle denkbare overige verzekeringen ontstaan. Brand is namelijk een van de oudste grote risico's die we lopen.

Wat kun je doen met het risico van brand? Je kunt ervoor zorgen dat de kans dat je brand krijgt zo klein mogelijk is, bijvoorbeeld door goed op te letten in keuken, door het plaatsen van brandblussers of brand dekens, door niet op gas te koken etc. Daarnaast kun je ook het risico overdragen aan een andere partij, door een verzekering af te sluiten die jouw risico voor je overneemt en een uitkering doet op het moment dat een verzekerd voorval zich afspeelt.

 

En daar zit hem de kern van ons bedrijf: Het managen van alle mogelijke risico's die we met zijn allen dagelijks lopen. Zakelijk en particulier zijn er vele risico''s die je loopt. Brand is daar maar een enkel voorbeeld van, maar denk ook eens aan de risico's in het verkeer, door water- of storm, door ziekte en ongevallen. Nu kun je ervoor kiezen risico's zelf te dragen, maar je kunt ze ook verzekeren.  Het managen van je risico's is vaak de gulden middenweg, je goed laten voorlichten door een deskundige over welke risico's je welke je beter niet zelf kunt dragen. Die deskundigheid heb ik in huis met meer dan 25 jaar ervaring in dit vak kan ik je helpen de juiste keuzes te maken op verzekeringsgebied.