Verenigingen Van Eigenaren

Voor Verenigingen van Eigenaren bieden we hulp bij het opzetten van de juiste structuren om de VvE goed te laten functioneren.

 

Op het moment dat je een appartement koopt, wordt je automatisch lid van de Verenging van Eigenaren van het gebouw waar je appartement deel van is.

De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gehele gebouw en maakt onderling afspraken over het gebruik  van de gemeenschappelijke ruimten, zoals een galerij of de hal.  Ook het onderhoud van het gebouw wordt geregeld door de VvE. Denk dan bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimten en reparatie van dak en kozijnen en van schilderwerk.

De VvE heeft een bestuur dat wordt gekozen uit de leden en dient te zijn ingeschreven in de Kamer van Koophandel.  Er wordt tenminste eenmaal per jaar een  vergadering gehouden waarin het bestuur verantwoording aflegt over het financiële beheer. 

Alle eigenaren van de appartementen in het gebouw betalen maandelijks een bedrag aan servicekosten voor klein onderhoud en gezamenlijke kosten, zoals verzekeringen en dergelijke.  Ook dient er een reservefonds te zijn voor het groot onderhoud en verduurzaming van het gebouw.

De belangrijkste risico's die de VvE loopt kunnen worden afgedekt met een gebouwenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering voor VvE en het bestuur daarvan.